15 Mayıs 2011 Pazar

ÇÖKERTME KEBABI

     Bu kadar uzun aralıklarla yazmak hiç hoşuma gitmese de, elimden daha fazlası gelmiyor ne yazık ki ..Yığınla tarif birikti. Neyse, yazıcam umarım...
     Çökertme kebabı gayet güzel ve yapımı basit bir tarif. Zaten burada beğenmediğim ve ev ahalisi tarafından onay görmeyen hiç bir tarifi yayınlamıyorum. Şimdiden afiyet olsun :)


MALZEMELER :
  • 3 dilim dana antrikot veya kontrfile
  • 6 adet patates
  • sarımsaklı yoğurt
  • tereyağ
  • tuz, karabiber, kekik
 YAPILIŞI :
  1. etleri bir parmak kalınlığında kesip tavada, az yağda pişirin
  2. patatesleri kibrit çöpü inceliğinde kesin ve kızartın
  3. patatesleri tabağa dizin, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
  4. etleri baharatlayıp patateslerin üzerine koyun
  5. en son tereyağını üzerine gezdirin
  6. dilerseniz yanına biber ve domates de közleyebilirsiniz, sunum olarak da güzel olur 
Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Ebru Hanım ellerinize sağlık.
    Bu ince kesilmiş patatesler için de pratik bir yol var ve sanırım bu tarıfınıze cok yakışacaktır. Ben bu tarifinizi denerken öyle yapacağım..
    Patatesleri rendenın kalın olan kısmı ile rendeleyip sonra az unlanıyor. Sonra yuvarlak yuvarlak form verilip(ama ince) o şekilde kızartılıyor. Un dağılmamasını sağlıyor ustelık kıyırlık veriyor..

    YanıtlaSil