23 Ekim 2011 Pazar

ZENCEFİLLİ KURABİYE

     Kış günlerine çok yakışan, mis gibi tarçın ve zencefil kokularıyla evi dolduran bir tarif. Oğlum ve arkadaşları çok beğendiler. Okuldan sipariş geliyor sürekli :)
     Tarif, Martha Stewart'ın gelin dergisinden.

MALZEMELER :
  • 6 fincan elenmiş un
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 250 gr. tereyağ
  • 1 fincan kahverengi toz şeker
  • 2 çay kaşığı zencefil
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yumurta
  • 1 fincan pekmez
YAPILIŞI :
  1. un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin
  2. tereyağ ve şekeri ayrı bir kapta mikser ile çırpın
  3. baharatları, yumurtayı ve pekmezi ekleyin
  4. un karışımını ekleyin
  5. yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin
  6. unlanmış bir zeminde yaklaşık yarım santim kalınlığında açın ve kurabiye kalıpları ile kesin
  7. fırını 175 dereceye ısıtın
  8. 15 dk. buzdolabında bekletin
  9. 12-14 dk. arası pişirin
afiyet olsun ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder