Tarif Cafe Fernando'dan. Cenk " mutlaka nutella ile yenmeli " demiş. Haklı, çünkü muz ve nutella müthiş bir ikili. Beğeneceksiniz..
MALZEMELER :
- 3-4 adet olgunlaşmış muz
- 80 gr. erimiş tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta , çırpılmış
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/8 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
YAPILIŞI :
- derin bir kasede muzları ezin
- tereyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın
- şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyin
- karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın
- unu ilave edip karıştırın
- yağladığınız 30*10 cm.lik kalıba dökün
- önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dk. pişirin ( kürdan testini mutlaka yapın. Her fırın farklı sürelerde pişirir çünkü )
hımmm denemem lazım kararan muzlara hep üzülmüşümdür.valla sağol canım iyi bir çözüm olacak.öptüm...:))
YanıtlaSilkararan muzlar için harika bir çözüm.teşekkürler canım.hemen deneyeceğim...:))
YanıtlaSil