23 Ekim 2011 Pazar

MUZLU KEK

      Evde kalan muzları değerlendirmek için süper bir tarif. Hafif kararmış muzlar hiç ilgi görmez ama bu kek çok lezzetli olunca hemen yendi. Normal kek gibi dilimleyip servis edin. Benim fotoğrafta minik küpler şeklinde göreceksiniz. Çünkü eşim böyle daha keyifli olduğunu düşünerek kesti :)
     Tarif Cafe Fernando'dan. Cenk " mutlaka nutella ile yenmeli " demiş. Haklı, çünkü muz ve nutella müthiş bir ikili. Beğeneceksiniz..

MALZEMELER :
  • 3-4 adet olgunlaşmış muz
  • 80 gr. erimiş tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta , çırpılmış
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
YAPILIŞI :
  1. derin bir kasede muzları ezin
  2. tereyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın
  3. şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyin
  4. karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın
  5. unu ilave edip karıştırın
  6. yağladığınız  30*10 cm.lik kalıba dökün
  7. önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dk. pişirin ( kürdan testini mutlaka yapın. Her fırın farklı sürelerde pişirir çünkü )
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. hımmm denemem lazım kararan muzlara hep üzülmüşümdür.valla sağol canım iyi bir çözüm olacak.öptüm...:))

    YanıtlaSil
  2. kararan muzlar için harika bir çözüm.teşekkürler canım.hemen deneyeceğim...:))

    YanıtlaSil