Panna cotta bir italyan tatlısı. Orjinalinde yoğurt yok.Benimki David Lebovitz'den uyarlama . Çok beğeneceksiniz...
MALZEMELER :
- 200 ml. krema ( küçük kutu )
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin ( aktarlarda bulabilirsiniz )
- 2 yemek kaşığı su
- 3/4 su bardağı yoğurt
- rendelenmiş limon kabuğu
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı taze yada dondurulmuş meyva ( ben frambuaz kullandım )
YAPILIŞI :
- küçük bir tencerede süt ve kremayı karıştırarak ısıtın
- ocaktan alıp şekeri ilave edin ve karıştırın
- küçük bir kasede su ve toz jelatini iyice karıştırarak eritin
- jöleli karışımı kremalı karışımın içine dökün ve karıştırın
- son olarak yoğurt ve limon kabuğunu ilave edin
- küçük kaplara boşaltın ve dolapta donması için 3-4 saat bekletin.
- sos için su ve şekeri eriyene kadar ocakta karıştırın. üzerine meyvaları döküp bir kaç dakika daha kaynatın ve alın.
- donmuş panna cottalarınızın üzerine sosu dökün ve afiyele yiyin :)
güzel görünüyor,deneyeceğim ebrucum...sağol...:))
YanıtlaSilBen denedim, harika oldu. Tarif için teşekkürler..
YanıtlaSil