21 Ağustos 2011 Pazar

PANNA COTTA

     Bugünkü tarif tam da bu sıcak yaz günleri için ideal. Yapımı basit, sunumu ve lezzeti çok güzel, hafif bir tatlı. Oğluşla birlikte yaptık. Belki de bu yüzden daha lezzetli oldu :)

     Panna cotta bir italyan tatlısı. Orjinalinde yoğurt yok.Benimki  David Lebovitz'den uyarlama . Çok beğeneceksiniz...



MALZEMELER :
  • 200 ml. krema ( küçük kutu )
  • 1/2  su bardağı süt
  • 1/2  su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin ( aktarlarda bulabilirsiniz )
  • 2 yemek kaşığı su
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • rendelenmiş limon kabuğu
sos için :
  • 1 yemek kaşığı su 
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı taze yada dondurulmuş meyva ( ben frambuaz kullandım )
YAPILIŞI :
  1. küçük bir tencerede süt ve kremayı karıştırarak  ısıtın
  2. ocaktan alıp şekeri ilave edin ve karıştırın
  3. küçük bir kasede su ve toz jelatini iyice karıştırarak eritin
  4. jöleli karışımı kremalı karışımın içine dökün ve karıştırın
  5. son olarak yoğurt ve limon kabuğunu ilave edin
  6. küçük kaplara boşaltın ve dolapta donması için 3-4 saat bekletin.
  7. sos için su ve şekeri eriyene kadar ocakta karıştırın. üzerine meyvaları döküp bir kaç dakika daha kaynatın ve alın.
  8. donmuş panna cottalarınızın üzerine sosu dökün ve afiyele yiyin :)
afiyet olsun ...



     
   



2 yorum:

  1. güzel görünüyor,deneyeceğim ebrucum...sağol...:))

    YanıtlaSil
  2. Ben denedim, harika oldu. Tarif için teşekkürler..

    YanıtlaSil