5 Eylül 2012 Çarşamba

KUZU KREP

     Biliyorum, takipçilerim yeni tarif beklemekten sıkıldılar artık. Bir yığın tarif ve fotoğraf birikti yine. Tembellik yapmayı bırakıcam  artık, söz !!!

     Tarif Şemsa Denizsel'den...Her zaman enteresan ve doğal bulduğum anlatımıyla, hep farklı tarifler verir. Bu yemeği az önce yedik, bitirdik. Murat bayıldı, "yaz bunu, unutma" dedi. Demek ki neymiş, bu tarif onay almış, yapılabilirmiş :)









MALZEMELER : ( 2 kişilik)

  • 4 parça kuzu gerdan eti
  • maydanoz
Sos Malzemeleri :
  • 2 dilim fırınlanmış ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • yarım limon rendesi
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber, kekik
  • 1 yumurta
Krep Malzemeleri :
  • 2 yumurta
  • 1,5 bardak süt
  • 1 bardak un
  • 1 tutam tuz
YAPILIŞI :
  1. kuzu etlerini suyla haşlayıp pişirin
  2. sos için tüm malzemeleri rondodan geçirin
  3. krep için önce yumurtalar ile sütü çırpın, tuz ve unu ilave edip iyice karıştırın
  4. önce krepleri pişirin ( ben düzgün olması için silikon yuvarlak kalıplarımı kullandım). Bunun için çok az yağlı tavaya birer kepçe dökerek her iki tarafını da pişirin.
  5. etleri minik minik parçalara ayırın
  6. krepleri alıp üzerine sos sürün, maydanoz parçaları koyun,sonra da etleri yerleştirin. Diğer katlarda da aynını uygulayın. 
Dörder kattan oluşan iki kişilik yemeğiniz hazır. Sunumu da çok güzel olduğu için misafirlerinize de hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun :)







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder