12 Ocak 2010 Salı

OTLU PATATES PÜRESİ

Yine bildiğimiz püreden biraz farklı bir tarif. Ama o kadar lezzetli olduki fotoğraf çekimi için ayıramadım bile.
En kısa zamanda yapıp fotoğrafını çekmeliyim.İçinde dereotu var, herkes sevmez biliyorum. İsterseniz koymayabilirsiniz.

Et ve tavuk yemeklerinin yanına süper olur....
Not: Güneş abla, senin için dereotsuz yaparım :))





MALZEMELER :
  • 5-6 adet orta boy patates
  • biraz maydanoz
  • biraz dereotu
  • 1 paket krema
  • gerekirse biraz süt
  • tuz
YAPILIŞI :
  1. patatesleri haşlayın
  2. patatesleri ezdikten sonra kremayı ekleyin
  3. eğer kıvamı koyu gelirse süt ekleyebilirsiniz
  4. ben bu aşamadan sonra ocaktan alıp blendırdan geçirdim, çok daha pürüzsüz oldu.
  5. yeniden ocağa alıp içine incecik doğradığınız yeşillikleri karıştırın.
  6. biraz karıştırıp ocaktan alın.

1 yorum: