24 Eylül 2010 Cuma

TAVUK KOKOREÇ

  Bu kez  Lezzet dergisinden bir tarif var sırada. Okul dönüşü oğlum ve arkadaşına hazırladım. Çok beğendiler ama eleştiri de aldım küçük beylerden..Lavaşlar daha yumuşak olmalıymış!! Haklılar, çünkü marketten, paketli lavaş almıştım. Bir daha ki sefere fırından yumuşacık lavaşlar alarak yapıcam. İç çok güzel oldu çünkü...



MALZEMELER :
  • 1 paket kemiksiz tavuk but ( yaklaşık 800 gr. )
  • 2 domates
  • 2-3sivri biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, kekik, köri vs.
YAPILIŞI :
  1. tavuk etlerini küçük parçalara ayırın
  2. zeytinyağını tavaya alın ve tavukları soteleyin
  3. ayrı bir tavada çok az yağ ile biber ve sarımsakları soteleyin
  4. biberli karışımı ve baharatları sotelenmiş tavuklara ilave edin
  5. doğranmış domatesleri de ilave edip suyunu çekince ocaktan alın
  6. pilav yanında servis edebileceğiniz gibi lavaşa sararak da yiyebilirsiniz...
 Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder