2 Kasım 2010 Salı

ÇİKOLATA TOPLARI

     Geçen gün yaptığım kakaolu kekten 3-4 parça artmıştı. Bir şekilde değerlendirmeliydim. Tamamen doğaçlama takıldım. Sonuçta ,bu tarifi daha sık yapmaya karar verdim. Hatta minik truffle kağıtlarından alıp sunumu öyle yapmalıyım. Evet evet kesinlikle öyle yapmalıyım..







MALZEMELER :
  • 3-4 dilim kakaolu kek ( evde kalanları değerlendiriyoruz )
  • kakaolu krema 
  • üzerini süslemek için kakao, hindistan cevizi, toz fıstık
 Kremanın hazırlanışı :
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1/2 pakat vanilya
tüm malzemeyi derin bir kapta, ocağın üzerinde karıştırarak pişirin ve ılımasını bekleyin

YAPILIŞI :
  1. keklerinizi robottan geçirip parçalayın
  2. hazırladığınız kremayı keklere ilave edin
  3. karışımdan minik parçalar koparıp top haline getirin
  4. dilediğiniz malzeme ile üzerini süsleyin
NOT: hindistan cevizi ve kakaoyu karıştırp kullanırsanız " rende çikolata " görüntüsü elde edersiniz  :)

afiyet olsun...

1 yorum:

  1. aa ne güzel olmuş...denerim mutlaka...sağol canım...eline sağlık...

    YanıtlaSil