1 Kasım 2010 Pazartesi

KAKAOLU KEK

      Günlerdir tarifler birikti ama bir türlü toparlanıp yazamadım. Bu kez yoğunluktan diil tamamen tembellikten :)
Bu kekin diğerlerinden farkı yumurtasız olması. Yapımı çok basit. Umarım beğenirsiniz.




MALZEMELER :
  • 1/3 su bardağı  (75 gr.)  erimiş tereyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1,5 su bardağı (195 gr.) un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı (200 gr.) toz şeker
  • 1/4 su bardağı (25 gr.) elenmiş kakao
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI :
  1. kuru malzemeleri ( un,kakao,tuz,şeker,kabartma tozu,karbonat ) derin bir kapta karıştırın
  2. erimiş tereyağ,limon suyu,vanilya,sıcak suyu ayrı bir kapta karıştırın
  3. ıslak malzemeleri, kuru malzemelere katıp spatula ile karıştırın
  4. 20 cm.lik kek kalıbını yağlayıp kek hamurunu koyun
  5. 175 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 25-30 dk. pişirin
dilerseniz üzerini hindistan cevizi ya da elenmiş kakao ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder