22 Kasım 2010 Pazartesi

TALAŞ BÖREĞİ

     Tabiki el açması diil :) Benimki yalancı talaş böreği... Ama çok güzel ve lezzetli. Beğenirsiniz diye düşünüyorum.



MALZEMELER :
  • 12 adet milföy hamuru
  • 250 gr. kuzu kuşbaşı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • maydanoz
  • tuz, karabiber
  • kekik
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı, susam ve çörek otu
  • sıvıyağ
YAPILIŞI :
  1. kuşbaşı eti minik minik doğrayın
  2. bezelyeyi biraz haşlayıp yumuşatın
  3. etleri tavaya alıp sıvıyağ ile soteleyin
  4. üzerine, doğradığınız soğanları ekleyip biraz daha kavurun
  5. çok minik doğradığınız havuç ve bezelyeleri de ilave edip pişirin
  6. baharatlarını ve maydanozunu ekleyip ocaktan alın
  7. milföylerin ortasına birer kaşık hazırladığınız içten koyun
  8. milföyü bohça şeklinde kapatıp, ek yeri tepsiye gelecek şekilde dizin (tepsiye yağlı kağıt sermeyi unutmayın )
  9. üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin
  10. 170 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder