Deneme olacağını düşündüğüm için şekil vermedim. Borcama yayıp, donunca küp küp kestim. Ama artık kıvamı ve tadı tutturdum ya, sık sık marshmallow'lu tariflerle karşınıza çıkarım :)
Çocukların seveceği bir tarif demiştim ya geçenlerde, oğluma okula götürmesi için verdim, okul dönüşü ilk sorusu " anne marshmallow bitmedi dimi ? "...Arkadaşları kapışmışlar, bizimki pek mutlu ( ben daha da mutlu )..
Malzemeler arasında göreceğiniz glikoz ( mısır şurubu ) ve toz jelatini pasta malzemesi satan yerlerden, belki büyük aktarlardan ya da benim yaptığım gibi internetten temin edebilirsiniz. Ben malzemelerimin çoğunu " hammaddeler.com " dan sipariş ediyorum.
Gelelim yapımına...
MALZEMELER :
- 2 yemek kaşığı toz jelatin ( 21 gr. )
- 1/2 su bardağı soğuk su ( 125 ml. )
- 2 su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı glikoz
- 1/4 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- tepsiye serpmek için 1 kaşık nişasta, 1 kaşık pudar şekeri karışımı
YAPILIŞI :
- toz jelatin ve soğuk suyu mikser ile koyu bir kıvama gelinceye dek çırpın
- toz şeker, su ve glikozu bir tencerede kaynatmadan sadece ısıtın ve ocaktan alın
- jelatinli karışımı ısıttığınız glikozlu karışıma ilave edin, tuz ve vanilyayı da ekleyip mikser ile 12 dk. (evet tam 12 dk) karıştırın
- tepsiye yağlı kağıt serin , pudra şekeri-nişasta karışımından serpin
- hazırladığınız karşımı 1.5 cm. yüksekliği geçmeyecek şekilde tepsiye yayın
- soğuyunca dolaba koyun ve 1 gece donmasını bekleyin
- sabah çıkarıp küp küp kesin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder