16 Ocak 2011 Pazar

BEZE

     Bu aralar daha çok çocukların seveceği tarifler üzerinde yoğunlaştım. Neden mi? 23 ocak oğlumun doğum günü. O gün yapacaklarımı şimdiden denemeliyimki son gün stres olmayayım :) Denenecek daha çok tarif var çookkk.... 
     Beze ya da diğer adıyla " içiboş" da bunlardan biri. Pekçok tarifden aklıma yatan "pastacı" nın tarifi oldu. İlk deneme de orjinal tadı yakaladım. Bu da tamamdır. Sıradaki gelsinnn :))

MALZEMELER :
  • 3 yumurta akı
  • 5 çay bardağı toz şeker ( bence pudra şekeri de olabilir)
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI :
  1. limon suyu dışındaki tüm malzemeleri orta boy bir tencereye koyun
  2. orta derecede bir ateşte mikserla 3-4 dakika çırpın
  3. ocaktan alınca limon suyunu damlatın ve karıştırmaya devam edin
  4. çırpma telini kaldırdığınızda karışım damlamıyorsa pişmeye hazır demektir
  5. krema sıkacağına doldurduğunuz karışımı, yağlı kağıt serili tepsiye sıkın
  6. 100 dereceye ısıttığınız fırında, bezeler sertleşene dek ( benimkiler yaklaşık 30 dk. da pişti ) pişirin
  7. bezelerin renginin değişmemesine dikkat edin
ÖNERİ :  karışımı pişirmeden önce içine 1 damla gıda boyası damlatabilir ya da çikolata parçaları ilave edebilirsiniz. Ama benim oğluş " bunlar beyaz olur !!" diyerek konuyu kapattığı için beyaz yaptık :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder