Beze ya da diğer adıyla " içiboş" da bunlardan biri. Pekçok tarifden aklıma yatan "pastacı" nın tarifi oldu. İlk deneme de orjinal tadı yakaladım. Bu da tamamdır. Sıradaki gelsinnn :))
MALZEMELER :
- 3 yumurta akı
- 5 çay bardağı toz şeker ( bence pudra şekeri de olabilir)
- 1 tutam tuz
- 1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI :
- limon suyu dışındaki tüm malzemeleri orta boy bir tencereye koyun
- orta derecede bir ateşte mikserla 3-4 dakika çırpın
- ocaktan alınca limon suyunu damlatın ve karıştırmaya devam edin
- çırpma telini kaldırdığınızda karışım damlamıyorsa pişmeye hazır demektir
- krema sıkacağına doldurduğunuz karışımı, yağlı kağıt serili tepsiye sıkın
- 100 dereceye ısıttığınız fırında, bezeler sertleşene dek ( benimkiler yaklaşık 30 dk. da pişti ) pişirin
- bezelerin renginin değişmemesine dikkat edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder