16 Aralık 2012 Pazar

TAHİNLİ KURABİYE

     Soğuk kış günlerine uygun bir kurabiye tarifi. Kilolarla probleminiz varsa birkaç taneyle sınırlamaya çalışın kendinizi, bomba çünkü bu :)
     Klasik kurabiye hamuru gibi yumuşacık olmuyor, biraz dağılıyor panik yapmayın. Yoğurdukça daha kıvam alıyor. Fırından çıkarken o kadar yumuşak oluyor ki pişmediğini düşünüp daha fazla bekletmeyin, yakabilirsiniz. Üzeri çatlamaya başladığında çıkarın hemen...Yapımı da çok çok kolay...




MALZEMELER:

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 kahve fincanı tahin (türk kahvesi fincanı)
  • 1 paket vanilya (ben kendi yaptığım sıvı vanilya özütünü kullandım)
  • 3 su bardağı kadar un (yavaş yavaş ekleyin)
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
  • üzerine dilerseniz kırık ceviz
YAPILIŞI:
  1. tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun
  2. yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerlerine ceviz koyun
  3. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk. pişirin
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder