Klasik kurabiye hamuru gibi yumuşacık olmuyor, biraz dağılıyor panik yapmayın. Yoğurdukça daha kıvam alıyor. Fırından çıkarken o kadar yumuşak oluyor ki pişmediğini düşünüp daha fazla bekletmeyin, yakabilirsiniz. Üzeri çatlamaya başladığında çıkarın hemen...Yapımı da çok çok kolay...
MALZEMELER:
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 kahve fincanı tahin (türk kahvesi fincanı)
- 1 paket vanilya (ben kendi yaptığım sıvı vanilya özütünü kullandım)
- 3 su bardağı kadar un (yavaş yavaş ekleyin)
- 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
- üzerine dilerseniz kırık ceviz
YAPILIŞI:
- tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun
- yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerlerine ceviz koyun
- önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk. pişirin
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder