Bugüne kadar denediğim mayalı poğaçaların içinde en sevilen tarifim bu oldu. Biraz kalorili kabul
ediyorum. Ama her zararlı şey gibi bu da çok lezzetli. Pazar kahvaltılarına güzel bir çeşit :)
MALZEMELER :
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 150 gr tereyağ
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket krem şanti (toz olarak kullanılacak)
- 1 çimdik tuz
- aldığı kadar un
- üzeri için ayıklanmış ay çekirdeği
- hamuru makinada hazırlayacaksanız önce sıvıları, sonra un ve maya gibi toz malzemelri sırası ile koyun
- elde yapacaksanız un hariç diğer malzemeleri yoğurmaya başlayın, unu azar azar ilave edin. Oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin ki kabarsın
- istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin
- üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını sürüp ayçekirdeklerini serpin
- 150 dereceye ısıttığınız fırında 15 dk, sonra fırını 180 dereceye yükseltip üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırında yeniden ısıtıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder