14 Ocak 2015 Çarşamba

AY ÇEKİRDEKLİ POĞAÇA

   Bu kadar uzun aradan sonra, hızımı alamadım :) Yığınla bekleyen tarif var. Birer birer geliyor.

Bugüne kadar denediğim mayalı poğaçaların içinde en sevilen tarifim bu oldu. Biraz kalorili kabul 

ediyorum. Ama her zararlı şey gibi bu da çok lezzetli. Pazar kahvaltılarına güzel bir çeşit :)


MALZEMELER :
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 150 gr tereyağ
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket krem şanti (toz olarak kullanılacak)
  • 1 çimdik tuz
  • aldığı kadar un
  • üzeri için ayıklanmış ay çekirdeği
YAPILIŞI :
  1. hamuru makinada hazırlayacaksanız önce sıvıları, sonra un ve maya gibi toz malzemelri sırası ile koyun 
  2. elde yapacaksanız un hariç diğer malzemeleri yoğurmaya başlayın, unu azar azar ilave edin. Oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin ki kabarsın
  3. istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin
  4. üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını sürüp ayçekirdeklerini serpin
  5. 150 dereceye ısıttığınız fırında 15 dk, sonra fırını 180 dereceye yükseltip üzeri kızarıncaya  kadar pişirin
   Kahvaltıda bayılarak yiyeceksiniz, garanti :) Ertesi güne kalursa da dert diil, hemen bayatlamıyor.

Fırında yeniden ısıtıp tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder