29 Ocak 2015 Perşembe

KARA LAHANA DOLMASI

   Çalışan anneyim diye hep basit yemekler yapmıyorum tabiki :) Klasik anne yemekleri de giriyor araya. Aslına bakarsanız bu da çok zorlayıcı bir tarif diil. Yemek yapmayı seviyorsanız hepsi kolay.






MALZEMELER :

  • 2 bağ kara lahana
  • 250 gr kıyma
  • 3-4 adet iri kuru soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1/2 Çay bardağı kadar zeytinyağ
  • Domates salçası
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
YAPILIŞI :
  1. Lahana yapraklarını iyice yıkayın
  2. Kaynar suya batırıp 2 dk kadar ocakta bekletin ki yumuşasın biraz
  3. Kıymanın içine rende soğan, 1 kaşık salça ve diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın (pirinci yıkamayı unutmayın)
  4. Yaprakların ortadaki damarı, zedelemeden keserek çıkarın
  5. Her yaprağa 1 tatlı kaşığı kadar iç koyun ve yanlardan kapatarak sarın
  6. Tencerenin dibine mutlaka yaprak döşeyin 
  7. Tencereye dolmaları dizin
  8. Üzerine sulandırdığınız salçayı ekleyin
  9. Biraz da yağ gezdirin
  10. Üzerine bir tabak Kapatın ki dağılmasınlar
  11. Tencerenin kapağını da kapatıp pişirin. Yaklaşık yarım saat.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder