13 Ocak 2015 Salı

ROZBİF

   Bugün sırada et yemeği var. Aslında yemekten çok aperatif demek daha mı doğru olur? Çünkü soğuk

servis edilecek. İster salatada, ister sandviç ekmeğinde kullanın, her türlü çok güzel.

Yine pratik bir tarif. Çalışan anne olunca başka çare yok :) Hem lezzeti, hem sunumu güzel olacak 

 ama yapımı da bir o kadar zorlamayacak. İşte benim blogun kısa özeti :)


MALZEMELER :
  • 500 gr. dana bonfile
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • tane karabiber (taze çekilmiş)
  • deniz tuzu
  • kekik
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI :
  1.  zeytinyağının içine tüm baharatları ve hardalı ilave edip karıştırn
  2. bonfilenin heryerini bu karışıma bulayın
  3. çok yüksek ateşte, az yağladığınız tavada bonfileyi mühürleyin (heryerini eşit şekilde kızartın)
  4. baharatlar dolayısıyla dumanlar çıkacak panik yapmayın :)
  5. eti çok uzun süre kızartmayın, daha fırına girecek çünkü
  6. kızarttığınız eti önce yağlı kağıda ardından folyoya sarın sıkıca
  7. 250 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin
  8. fırından aldığınız eti folyodan çıkarmayın, soğumasını bekleyin
  9. iyice soğumuş eti incecik dilimleyin
  10. yanında mutlaka hardal ile servis edin, çok yakışıyor
Dediğim gibi, ister salatada ister sandviçde..çok lezzetli bir et.
Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder