servis edilecek. İster salatada, ister sandviç ekmeğinde kullanın, her türlü çok güzel.
Yine pratik bir tarif. Çalışan anne olunca başka çare yok :) Hem lezzeti, hem sunumu güzel olacak
ama yapımı da bir o kadar zorlamayacak. İşte benim blogun kısa özeti :)
MALZEMELER :
- 500 gr. dana bonfile
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı hardal
- tane karabiber (taze çekilmiş)
- deniz tuzu
- kekik
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- zeytinyağının içine tüm baharatları ve hardalı ilave edip karıştırn
- bonfilenin heryerini bu karışıma bulayın
- çok yüksek ateşte, az yağladığınız tavada bonfileyi mühürleyin (heryerini eşit şekilde kızartın)
- baharatlar dolayısıyla dumanlar çıkacak panik yapmayın :)
- eti çok uzun süre kızartmayın, daha fırına girecek çünkü
- kızarttığınız eti önce yağlı kağıda ardından folyoya sarın sıkıca
- 250 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin
- fırından aldığınız eti folyodan çıkarmayın, soğumasını bekleyin
- iyice soğumuş eti incecik dilimleyin
- yanında mutlaka hardal ile servis edin, çok yakışıyor
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder