14 Şubat 2010 Pazar

İNEGÖL KÖFTE

Hep kurabiye, kek tarifi olmaz, biraz da yemek lazım dimi ama..! Köfte çeşitleri arasında, en sevdiklerimdendir inegöl. Uzun zamandır farklı tarifler deniyordum, doğru tarifi buldum sanırım. Defalarca denedim sonuç hep aynı güzellikte. Tereddütsüz deneyebilirsiniz, çünkü evimizin seçici kurulu tarafından onaylandı :))

Şunu da hemen hatırlatayım, bu köfteyi yapıp aynı akşam yemeği düşünüyorsanız üzgünüm, hazırlanıp bekletilmesi yaklaşık 2 gün sürüyor ... Ama sonuç beklediğinize değiyor doğrusu :) 




MALZEMELER :
  • 1 kg. dana döş kıyma 
  • yarım su bardağı ekmek içi
  • yarım su bardağı su
  • 1 büyük soğan
  • 2 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI :
  1. Kıymaya ekmek içi, tuz ve suyu ekleyip iyice yoğurun. 
  2. Kapaklı bir kaba koyup 24 saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Bir bardağın içinde limon suyu ve karbonatı karıştırın, köpüren karışımı kıymaya dökün.
  4. Rendelenmiş soğanı da ilave edip yoğurun ve şekil verin.
  5. En az 8 saat budolabında yeniden dinlendirin.
  6. Köfteleri pişirmeden 10-15 dk. önce dolaptan çıkarıp oda ısısına gelmesini sağlayın.
  7. Dilerseniz az yağlı teflon  tavada pişirin, dilerseniz fırının ızgarasında... Tabii mümkünse mangalda :))
NOT : Yanında ince doğranmış soğan, maydanoz karışımıyla mükemmel bir yemek.
    
        Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder