5 Şubat 2010 Cuma

EVDE YOĞURT YAPIMI

Uzun zamandır yazmaya fırsat bulamamıştım. Blogumu çok ihmal ettim. Ama artık burdayım.Yeni tariflere geçebiliriz. En son yoğurt denemem 10 yıl önce falandı sanırım ( oğlumun bebekliğinde denemiş bir daha da cesaret edememiştim ). Dün akşamki denemem oldukça başarılıydı. Oğlum çok beğendi, benim için bu yeterli :)



MALZEMELER :
  • 1 kg. günlük süt
  • 1/4  bardak maya için yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal ( tercihe bağlı )
YAPILIŞI :
  1. Sütü bir taşım kaynatın.
  2. Tencereyi bir kenara alıp ılıması için bekletin.
  3. Kaymak oluşmaması için arada bir karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta bal ve taze yoğurdu karıştırın.
  5. Süt ılık hale geldiğinde 1 kepçe alıp alıştırmak için yoğurtlu karışıma dökün ve karıştırın.
  6. Mayayı süte ilave edin.
  7. Karışımı kapaklı cam bir kaba koyun.
  8. Fırırnı  40 dereceye getirin ve kabı yerleştirin.
  9. Fırında 4.5 saat tutarak mayalanmasını sağlayın.
  10. Fırından fazla hareket ettirmeden çıkarın 10-15 dk. dinlendirdikten sonra buzdolabına koyun 3-4 saat sonra yoğurdunuz hazır.
        Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder