Kurabiye Hamurunun Malzemeleri :
- 200 gr. tereyağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 yumurta
- 1/2 paket vanilya
- 2 + 2/3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı kakao
- toz şeker ve tereyağını mikserde çırpın
- ayrı bir kapta yumurta ve vanilyayı çırpın
- un, tuz, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyin
- tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurun
- kurabiye malzemesini streçe sarıp buzdolabında 1-2 saat bekletin ( dolaptan çıkınca sert bir hamur oldu diye panik yapmayın ! Biraz yoğurunca yumuşuyor )
- dinlenen hamuru merdane ile açın ( yarım santim kalılığında )
- kurabiye kalıbı ile kesin ( ben, bal şişesinin kapağı ile kestim )
- 170 dereceye ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin
İç Kremasının Hazırlanışı :
- 1/2 kutu krema
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1/2 paket vanilya
Çikolatalı Ganaj Hazırlanışı :
- 100 gr. çikolata
- 1/ kutu krema
YAPILIŞI :
- şekilli kestiğiniz kurabiyelerin bir yüzüne iç kremadan sürüp diğer kurabiyeyi üzerine kapayın
- kurabiyelerin üzerine tatlı kaşığı ile çikolatalı ganajdan sürün
- üzerindeki çikolatalar donduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder