MALZEMELER :
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 3/4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı süt
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 3/4 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır unu ( tepsiye serpmek için )
YAPILIŞI :
- hamuru elle yapacaksanız : tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirip yoğurun ve 2-3 saat mayalanması için bekleyin
- fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve bol mısır unu serpin
- hamura dikdörtgen şekli verin ( su miktarı fazla olduğu için hamura şekil vermek biraz güç oluyor , bu yüzden elinizi unlayın mutlaka ) ve tepsiye yerleştirin
- tepsi mayası için 45dk. daha bekletin
- önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk. pişirin
- hamuru makinada yapacaksanız : malzeme listesinde verdiğim sıraya göre ( önce sıvılar sonra katılar ) makinaya koyun ve hamur programına ayarlayın. Makinadan alınca tepsi mayasını ( 45 dk.) unutmayın. Sonra fırına yerleştirip pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder