27 Şubat 2011 Pazar

ÇİKOLATALI BİSKÜVİ

     İşte süper bir tarif daha.. Tadıyla ve görüntüsüyle evde yapılmamış da iyi bir yerden alınmış izlenimi veriyor tamamen :) Deneyin göreceksiniz. Aldığınız yorumları da bana bildirin lütfen...
    Bu  tarifte "sable" denilen temel kurabiye tariflerinden birini kullandım. Bunun özelliği pişerken formunun bozulmaması ve rahat kesilebilir olması. Farklı tariflerde kakaolu veya limon rendeli, ya da zencefilli-tarçınlı yapılabilir. Ben burada çikolataya batıracağım için sade yapmayı tercih ettim.





MALZEMELER :
  • 120 gr. oda sıcaklığında tereyağ
  • 55 gr. pudra şekeri
  • 30 gr toz badem + 30 gr toz şeker karışımı
  • bir çimdik tuz
  • 1 yumurta
  • 225 gr un
  • üzeri için 150 gr. eritilmiş çikolata
YAPILIŞI :
  1. unun bir kısmını ayırın
  2. diğer tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun
  3. ayırdğınız unu yavaş yavaş ilave edin
  4. hamuru hazırladıktan sonra streç filme sarıp buzdolabına kaldırın ve 1 gün bekletin
  5. ertesi gün hamuru elinizle yumuşatıp, merdane ile açın ( yarım cm. kalınlığında )
  6. istediğiniz kurabiye kalıpları ile kesin
  7. erittiğiniz çikolataya batırın ve donmalarını bekleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder