23 Ekim 2010 Cumartesi

ORUK KEBABI

     Daha önce hiç denemediğim ve tatmadığım bir kebap. Nette dolanırken gözüme takıldı. Yöresel tarifler denemek istiyordum ne zamandır. Kilis ve Hatay taraflarına ait bir tarif. Fakat orjinalini hiç yemediğim için karşılaştırmam mümkün diil. Yalnız şunu söyleyebilirim, biz evde keyifle yedik.
     Yanında lavaş ya da tırnak pidesi olmalıymış. Fırından lavaş alacaktım son anda vazgeçtim, evde denemeye karar verdim. İyi ki denemişim. Süper bir lavaş oldu. Oğlum yemek pişene kadar lavaş yedi boş boş :))
     Tarifte ince bulgur kullanılıyor. Kilis civarında adı Köftelik simit olarak geçiyormuş. Oruk kebabı, Simit kebabı olarak da biliniyormuş.
      Bu arada, tarifin fotoğrafını çekemedik çünkü hemen yenildi  :) Bir daha ki sefere artık..........
  

MALZEMELER :
  • 200 gr. orta yağlı kıyma
  • 2 fincan ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • tuz, karabiber
YAPILIŞI :
  1. az bir miktar su ile bulguru ıslatın
  2. içine kıymayı, rendelediğiniz soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurun
  3. sonra baharatları ekleyip biraz daha yoğurun 
  4. hazırladığınız köfteleri şişe geçirin ( adana kebep gibi )
  5. fırının ızgarasında önlü arkalı çevirerek kızartın
  6. lavaşa sarın, incecik kıydığınız soğan-maydanoz karışımı ve domates dilimlerini koyup dürüm haline getirin
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder