İtalyanlar, üzerine zeytinyağı ve sarımsak sürülmüş kızarmış ekmeğe " Bruschetta " diyorlar. Bruschettayı pekçok farklı malzeme ile hazırlamanız mümkün. Ben sizlere temel tarifi vereceğim. Gerisi damak tadınıza kalmış :)
Hazırlaması çok kolay, lezzeti süper !!!
MALZEMELER :
- Dilimlenmiş ve kızartılmış ekmek
- Ezilmiş sarımsakla karıştırılmış zeytinyağı
- Peynir dilimleri
- Domates dilimleri
- Varsa taze fesleğen ya da taze nane
- Tuz, karabiber
- Ekmekleri kızartın
- Üzerine sarımsaklı zeytinyağı sürün
- Karabiber ekleyin
- Peynirleri ve üzerine domatesleri koyun.
- En üstü taze fesleğenler ile süsleyin.
Dilerseniz peynir ve domatesleri minik minik doğrayabilir, tuz karabiberle karıştırıp ekmeğin üzerine öyle yerleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder