13 Aralık 2009 Pazar

BRUSCHETTA

İtalyanlar, üzerine zeytinyağı ve sarımsak sürülmüş kızarmış ekmeğe " Bruschetta " diyorlar. Bruschettayı pekçok farklı malzeme ile hazırlamanız mümkün. Ben sizlere temel tarifi vereceğim. Gerisi damak tadınıza kalmış :)
Hazırlaması çok kolay, lezzeti süper !!!




















MALZEMELER :

  • Dilimlenmiş ve kızartılmış ekmek
  • Ezilmiş sarımsakla karıştırılmış zeytinyağı
  • Peynir dilimleri
  • Domates dilimleri
  • Varsa taze fesleğen ya da taze nane
  • Tuz, karabiber
YAPILIŞI :

  1. Ekmekleri kızartın
  2. Üzerine sarımsaklı zeytinyağı sürün
  3. Karabiber ekleyin
  4. Peynirleri ve üzerine domatesleri koyun.
  5. En üstü taze fesleğenler ile süsleyin.
NOT:

Dilerseniz peynir ve domatesleri minik minik doğrayabilir, tuz karabiberle karıştırıp ekmeğin üzerine öyle yerleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder