29 Aralık 2009 Salı

MANTAR SOSLU MAKARNA

Makarna en çok sevdiğim yemek. Her türlüsünü, hergün hiç bıkmadan yiyebilirim. Mantar soslu makarnalar ise eşimin favorisi. Bu akşam pişirdim, fotoğraf için bir tabak zor ayırdım :))




MALZEMELER :
  • 1/2 paket penne makarna
  • 10-12 adet mantar
  • 4-5 adet taze soğan
  • 1 paket krema ( 200 ml.)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • tuz, karabiber
  • üzerine parmesan rendesi
YAPILIŞI :
  1. Makarnayı tuzlu suda pişirin
  2. Derin bir tavada (vok) ya da tencerede ince doğranmış taze soğanları birkaç dakika çevirin.
  3. İnce dilimlediğiniz mantarları soğanlara ilave edin.
  4. Mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
  5. Üzerine 1 kutu kremayı boşaltın.
  6. Ezilmiş sarımsağı, tuzu ve karabiberi ekleyin.
  7. Mantarlar tamamen pişince ateşten alın ( yaklaşık 5 dk.)
  8. Makarnanın üzerine sosu döküp karıştırın.
  9. Tabağa aldıktan sonra üzerine parmesan rendeleyin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder