6 Aralık 2009 Pazar

MADLEN KEK

İnanılmaz lezzetli ve köpük gibi yumuşacık bir kek. 
Deneyin pişman olmayacaksınız.
























MALZEMELER :
  • 3 yumurta
  • 100 gr. toz şeker
  • 1 limon rendesi
  • 100 gr. un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI:
  1. Yumurta ve şekeri beyaza yakın sarı olana dek çırpın.
  2. Limon kabuğu, un ve kabartma tozu karışımını ekleyin.
  3. Ayrı bir yerde tereyağını eritip içine balı ekleyin.
  4. Tüm malzemeyi karıştırın.
  5. 15 dk. buzdolabında bekletin.
  6. Muffin kalıplarına dökün ( kalıbın 2/3 ünü geçmesin )
  7. Önceden ısttığınız 190 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.












kalıbın 2/3 ünü geçmesin


NOT:

Evcini , hamuru orjinal madlen kalıplarına dökmüş. Bende olmadığı için muffin kalıplarında yaptım . Çok da güzel oldular .....

Afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. En kısa sürede denemek istiyorum. Birde görüntü olsa çok iyi olurdu Ebru Hanım.

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız. En kısa sürede fotoğrafları yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
  3. madlen kek bir harika oldu ebru hanım.o kadarda pratik ki reklam arasında bile hazırlıyabiliyorsun.tariflerinizin devamını bekliyoruz.aylin izmir

    YanıtlaSil