17 Aralık 2009 Perşembe

YUMURTALI EKMEK (FRENCH TOAST)

Güzel bir lezzet...

MALZEMELER :
  • Bayat ekmek dilimleri   ( bu ölçüler için 2 dilim yeterli )
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • tuz
  • çok az tereyağ ya da sıvıyağ
YAPILIŞI :
  1. Bir kapta yumurta, süt ve tuzu çırpın.
  2. Ekmek dilimlerini karışıma batırıp çıkarın.
  3. Tavada kızdırdığınız yağda her iki yüzünü de kızartın.
NOT :
    French toastlarınızı  peynir, domates, zeytin gibi klasik kahvaltılıklar ya da değişik reçeller ile servis yapabilirsiniz.
 
     Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. merhaba ebru hanım..
    yumurtalı ekmeği çok sevdiğim biri yapmıştı,ilk ozaman yemiştim,ve çok beğendim.Tarifini bulmam süper oldu.ellerinize sağlık.. hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  2. Aybike merhaba,
    tanıdık bir tat bulmana sevindim.Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil