13 Aralık 2009 Pazar

SUSAMLI HALKALAR

Çayın yanına bu kez susamlı halkalar... Tarifteki mahlep, halkaların orjinal pastane halkaları (ya da tuzlu çubukları) gibi olmasını sağlıyor.



















MALZEMELER :

  • 125 gr. ( yarım paket ) margarin
  • 1 yumurta ( sarısı içine beyazı üzerine )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un
  • Susam
YAPILIŞI :

  1. Susam hariç tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp, yumuşak bir hamur hazırlayın.
  2. Hamurdan parça koparıp çubuk şekli verin ve çubuğun iki ucunu birleştirin.
  3. Hazırladığınız halkaları önce yumurta akına sonra susama bulayın.
  4. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder