Çayın yanına bu kez susamlı halkalar... Tarifteki mahlep, halkaların orjinal pastane halkaları (ya da tuzlu çubukları) gibi olmasını sağlıyor.
MALZEMELER :
- 125 gr. ( yarım paket ) margarin
- 1 yumurta ( sarısı içine beyazı üzerine )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
- Susam
- Susam hariç tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp, yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan parça koparıp çubuk şekli verin ve çubuğun iki ucunu birleştirin.
- Hazırladığınız halkaları önce yumurta akına sonra susama bulayın.
- Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder