MALZEMELER:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- Tereyağ
- Tuz ve isteğe bağlı olarak kuru nane
- Su ( ya da tavuk suyu )
- Mercimeği ayıklayın ve yıkayın.
- Bir tencereye mercimek, iri doğranmış patates, soğan ve havuçları koyun.
- Malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyu koyduktan sonra tuzunu ekleyip ocağa koyun.
- Patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra blendırdan geçirin.
- Başka bir tencerede 1 kaşık kadar tereyağını erittikten sonra blendırdan geçirdiğiniz çorbayı üzerine dökün.
- Çorbanıza kaynamış su ilave edin ( istediğiniz koyuluğa göre miktarını ayarlayın ).
- Dilerseniz servis ederken üzerine kuru nane ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbası pişirirken en çok dikkat etmeniz gereken nokta sürekli su miktarını kontrol etmektir. Çünkü tencerenin dibi çok çabuk tutabiliyor. Denedim ve gördüm :)
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder