11 Aralık 2009 Cuma

MERCİMEK ÇORBASI

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba.Benim tarifimde çorbayı koyulaştırmak için un kavurmanıza gerek yok. Lezzeti kremalı çorbalar gibi çok güzel.






















MALZEMELER:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • Tereyağ
  • Tuz ve isteğe bağlı olarak kuru nane
  • Su ( ya da tavuk suyu )
YAPILIŞI :
  1. Mercimeği ayıklayın ve yıkayın.
  2. Bir tencereye mercimek, iri doğranmış patates, soğan ve havuçları koyun.
  3. Malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyu koyduktan sonra tuzunu ekleyip ocağa koyun.
  4. Patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Ocaktan aldıktan sonra blendırdan geçirin.
  6. Başka bir tencerede 1 kaşık kadar tereyağını erittikten sonra blendırdan geçirdiğiniz çorbayı üzerine dökün.
  7. Çorbanıza kaynamış su ilave edin ( istediğiniz koyuluğa göre miktarını ayarlayın ).
  8. Dilerseniz servis ederken üzerine kuru nane ekleyebilirsiniz.
NOT:

Mercimek çorbası pişirirken en çok dikkat etmeniz gereken nokta sürekli su miktarını kontrol etmektir. Çünkü tencerenin dibi çok çabuk tutabiliyor. Denedim ve gördüm :)

Afiyet olsun :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder